Ingang

Om met de deur in huis te vallen: op sommige schepen klemt de deur of lekt de ingangskap. Een ongemak dat erbij hoort op het water? Wij vinden van niet, want met de juiste constructie blijft alles soepel lopen en lekvrij. Hout werkt en het omliggende staal niet, dus komt het aan op het kiezen van een geschikte houtsoort en een goed ontwerp voor kozijn en deur.

Het paneelwerk van ingangsdeuren is niet alleen voor de sier: de panelen kunnen uitzetten en krimpen in de omringende stijl en regel. Daardoor blijft zo’n paneeldeur stabiel en trekt hij niet krom.

Deur, luik of schuifkap op maat

Wij maken alle soorten houten deuren voor boten en schepen. Vaak met een schuine of ronde bovenkant (toog) en klassiek, messing hang- en sluitwerk. Ook volledige ingangspartijen met een houten schuifkap of schuifkoekoek kunnen wij produceren. Hierin zijn er allerlei opties, zoals een schuifkap met glas, een ingangskap uit deeltjes met presenningen of een ingangsluik met ‘teakdek-look’. Desgewenst integreren we – onzichtbaar – kogellagers en moderne cilindersloten.

Als het volledig traditioneel en authentiek moet ogen, dan bestuderen we oude foto’s en maken we de ingang precies als vroeger.

Opties

  • Deur, luik en schuifkap
  • Diverse houtsoorten
  • Historisch onderzoek