Koekoek

Een scheepskoekoek – ook wel schijnlicht genoemd – zorgt voor daglicht en ventilatie. Je ziet ze op luxe motoren, spitsen, sleepboten en zeilschepen, maar ook op klassieke jachten. Een mooie houten koekoek maakt een historisch schip helemaal af en oogt veel fraaier dan een aluminium dekluik of kunststof dakkoepel.

Koekoeken zijn er in allerlei soorten en maten. Van het ‘standaard’ model met nokbalk en twee openende kleppen tot Brusselse lantaarns met gebogen glas. En van traditioneel tot iets moderner waarbij het glas ‘flush’ ligt met het hout.

Ruime keuze – wij maken alle soorten koekoeken

Puntmodel, rond model of rechthoekig met vlakke bovenkant. Gehard glas of dubbel glas. Of toch met messing rooster? Alle varianten kunnen wij maken. Ook in de houtsoort is veel keuze, maar meestal gebruiken we voor koekoeken een alternatief voor teak zoals iroko of afzelia. Wie trouw is met het onderhoud kan ook voor eiken of mahonie gaan.

Het ontwerpen en tekenen doen we ook, waarbij we oude foto’s bestuderen als het houtwerk er volledig authentiek uit moet zien. Voor al onze koekoeken geldt: ze zijn tot in de puntjes afgewerkt en gegarandeerd lekvrij.

Opties

  • Veiligheidsglas
  • Duurzaam hout (FSC)
  • Laten lakken of zelf lakken