Groninger tjalk

Deze Groninger tjalk uit 1898 was aan een refit toe. Na een vorig leven als vrachtschip en charterschip is het nu een varend woonschip, maar het interieur stamde nog deels uit de chartertijd. Wij hebben een groot deel van het schip voorzien van een nieuwe betimmering, met goede isolatie en een praktische indeling.

Verbouwing schip

De verbouwing van het schip begon met de woonkamer in het ruim. Dankzij de strakke wandbeplating en witte keuken is het een rustige, lichte leefruimte geworden. Het deeltjesplafond en de massief houten vloer geven dit moderne interieur warmte en sfeer. Ook technisch gesproken is het schip weer bij de tijd: een dikke isolatielaag, nieuwe elektra, hoogwaardige radiatoren en dakramen met dubbel glas.

Klassieke stijl in roef en achteronder

In roef en achteronder wilden de eigenaren een meer traditioneel scheepsinterieur. De betimmering hebben we volledig vervangen en handiger ingedeeld. De roef is nu zithoek en kantoor, het achteronder slaapkamer met tweepersoons bed en kasten. Iedere millimeter is benut, in de roef hebben onze timmermannen zelfs een extra toilet weten in te passen. De opgeklampte paneeldeuren en het granito aanrecht zorgen voor de klassieke look, maar doordat vloer en plafond doorlopen in het modernere ruim vloeien de stijlen naadloos in elkaar over.

 

Foto’s: Luc de Groot

Uitgevoerd

  • Isolatie
  • Betimmering
  • Installatiewerk